Pre-ski en de juiste verzekeringen voor een zorgeloze wintersportvakantie

Pre-ski en de juiste verzekeringen voor een zorgeloze wintersportvakantie 21-12-2018

De skigebieden zijn helemaal klaar om weer massa's skiërs en snowboarders met open armen te ontvangen. Ben jij er klaar voor? En ook: is je verzekering in orde?

Na de après-ski nu ook de pre-ski

De après-ski kent iedereen, uiteraard… Misschien vind jij het zelfs het leukste moment van je wintersportvakantie. Maar wist je dat steeds meer mensen ook kiezen voor pre-ski?

Gek is dat niet: pre-ski zijn oefeningen of trainingen die je lichaam voorbereiden op de wintersport. En dat kunnen de meeste mensen wel gebruiken. Tijdens je ski- of snowboardvakantie belast je je lichaam immers vaak zwaarder en op een andere manier dan het gewoon is. Als je niet fit genoeg op de latten staat, riskeer je sneller skiblessures.

Met eenvoudige oefeningen (van het internet, je fitnessinstructeur of een kinesist) kun je je gewrichten versterken, je uithouding vergroten en je evenwicht verbeteren.

Helemaal gerust met de juiste verzekeringen

Pre-ski is één manier om je op je wintersportvakantie voor te bereiden.
Met de juiste verzekeringen ben je helemaal gerust. Wat heb je nodig?

  • Een ongevallenverzekering, die je medische kosten vergoedt na een skiblessure, maar ook gewoon als je uitgegleden bent op een ijsplek. Deze verzekering geldt in binnen- en buitenland.
  • Een familiale verzekering – ook geldig in binnen- en buitenland – vergoedt schade die je ongewild veroorzaakt aan anderen. Wanneer je bijvoorbeeld per ongeluk tegen een andere skiër aan botst, je zoontje met zijn ski’s op de schouder de ruit van jullie chalet aan diggelen slaat of je dochter met haar slee tegen een auto krast.
  • Een bijstandsverzekering. Met een goede reisbijstand ben je echt helemaal relax tijdens je skivakantie. Ze helpt je wanneer je onderweg naar je wintersportbestemming een auto-ongeval hebt of pech. Je kunt er ook op rekenen als je een ski-ongeval hebt, in het ziekenhuis belandt of zelfs gerepatrieerd moet worden.

Eén kanttekening: onverantwoord gedrag, zoals skiën buiten de pistes of dronkenschap, horen niet thuis op wintersport. Je verzekering komt niet tussen als je door dit soort gedrag schade veroorzaakt of schade lijdt.

Veilig op weg met winterbanden

Op weg naar en in de wintersportgebieden heb je wellicht winterbanden nodig.
Check hier waar winterbanden verplicht zijn.

Wens je meer informatie over je verzekeringen? Neem dan gerust contact op met je makelaar.

Zo, dan ben je nu helemaal klaar voor een ontspannende skivakantie.

Geniet ervan!

056 66 54 01

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.